Bäst mot virus: Mac eller PC?

Vilken modell är säkrast?

Det finns få saker inom världen för teknik och IT som delar folk så mycket som frågan; Mac eller PC? Om man samlar alla åsikter som finns, är det förmodligen rätt jämnt mellan produkterna när det kommer till att väga nackdelar och fördelar mot varandra. Dock finns det en faktor som diskuteras oftare än andra. Den handlar om virusskydd och den allmänna kapaciteten som de respektive modellerna har för att skydda sig mot virus. Här kan du läsa flertalet artiklar om virusskydd och nedan ska vi försöka reda ut vilka fördelar och nackdelar vi ser mellan Mac och PC.

PC dominerar sett till antalet maskiner

Hur vet man egentligen vilken typ av dator som är bäst om man vill undvika virus? Faktum är att det inte finns ett enda enkelt svar. För några år sedan kunde man se att vissa modeller var bättre än andra, men nu har tekniken kommit så pass långt att alla program och lösningar i princip har hunnit ikapp varandra. Detta är vanligt inom teknikens värld, och i akademiska kretsar brukar man prata om S-kurvan när man försöker förklara hur en dominant produkt eller design vinner till en början. Dock håller sällan detta försprång allt för länge eftersom konkurrenter och andra aktörer inom en given bransch tar efter en lösning, och gapet mellan försprånget minskar. Det man kan säga om just virus är att man alltid ska ha ett virusprogram installerat och hålla sig på säkra sidor som megalotto.com istället för oskyddade och potentiellt skadliga sidor. Detta gäller oavsett om du har en Mac eller en PC.Bäst mot virus Mac eller PC 2

När det kommer till diskussionen om vilken modell som faktiskt får mest respektive minst virus, landar man oftast i ett visst svar, med en viss förklaring. Det är nämligen av naturliga skäl så att PC oftast drar på sig flest virus. Detta betyder dock inte nödvändigtvis att PC automatiskt är en sämre maskin när det kommer till att motverka virus och hålla dig säker online. Förklaringen ligger snarare i att de hackers som utvecklar virus har analyserat förhållandet mellan antalet PC och Mac i hela världen och sett att det är en total dominans bland PC-maskiner. Därför känner de att de får ut mer av sin investerade tid genom att endast utveckla och programmera virus som ska attackera PC-maskiner. Hade fler Mac:s sålts i hela världen, hade hackarna med all säkerhet börjat fokusera mer på dessa maskiner också. Om du skulle få ett virus på din Mac, kan du ta hjälp av svensk Apple-support smidigt och enkelt.

my-engine